17:00

Källby IF

Referat: Järpås IS - Källby IF

Seriepremiär mot Källby hemma!
Bra genomförd match där vi tar tag i det från start. Vi lyckas direkt skapa chanser men får inte till det i våra avslut. Efter ett tag lite jämnare spel och tyvärr så gör Källby mål i denna sekvens. Vi bytte in Johan Lövkvist som nästan med en gång lyckas ta sig igenom och göra 1-1.Starkt av Philip att vinna bollen tidigt och bra framspelning av Patrik. Vi har en bra period och på ett bra inspel så gör vi 2-1 genom Patrik (officiellt står det självmål?!). Ställningen står sig halvleken ut.

I början av andra så blir först Hampus rejält stämplad men ingen åtgärd av domaren, vi vinner tillbaka bollen direkt och slår den i djupet. Deras mittförsvar tar det lite lugnt och Sebbe vinner bollen och placerar in den elegant, 3-1 i min 48. Hampus blir tyvärr tvungen att kliva av efter denna smäll. Vi får kort därefter en frispark en bit in på Källbys planhalva. Jonas E får instruktion att slå den hårt mot bortre krysset av vår eminente lagledare Niclas, och visst gjorde Jonas detta, 4-1 i 55 min. Efter detta går vi ner i aggressivitet blir långa i laget vilket bidrar till att Källby tar över lite grand. I 65 min reducerar Källby, 4-2. Vi har sedan fortsatt problem och chanser till ytterligare mål för Källby finns men med bra målvaktsspel och kämparglöd reder vi ut detta. Vi har även själva några bra chanser att göra mål men Källbys målvakt gör ett par fina parader. Vi tar nu nya tag och ser fram emot nästa veckas utmaningar.

Sammanfattningsvis så gör vi en bra premiär på en svårspelad vårplan och detta tar vi med oss till nästa veckas match mo Hangelösa. Alla ska en eloge till en bra genomförd premiär.